Shiatsu & Chi Nei Tsang                                                  

Een professioneel uitgevoerde shiatsubehandeling brengt je voornamelijk dichter bij jezelf, ontspant, laadt je op, brengt rust en evenwicht, geeft soms meer inzichten in bepaalde situaties en opent nieuwe wegen.

Iets meer uitleg over Chi Nei Tsang (CNT): Oosterse 'orgaan'-massage. Een uiterst professioneel uitgevoerde energetische massagemethode die helpt negatieve, zieke  energie en blokkades in de organen / ingewanden los te maken en weg te werken. In ons orgaansysteem houden we veel onverwerkte zaken en verdrongen emoties vast ; aan de hand van het losser maken van de diverse weefselstructuren en hun verbindingen, worden slechte passages weg gewerkt en krijgen we een betere doorstroming van onze lichaamsvochten (bloed / energie, lymfe e.a. ).

Daar dit systeem juist verantwoordelijk is voor een goed functionerend gezond lichaam (fysiek/emotioneel/psychisch) is het van primair belang in onze medisch - sociale samenleving !

Eventueel gecombineerd met  voetzoolreflexologie en Healing.

Misschien nog ietsje meer uitleg ?                                                                               

Wat is CNT ?  

Het is een traditioneel overgeleverde en intussen  vebeterde vorm van ontgiftende, activerende buikmassage. Het is een mix van Taoïstische massagetechnieken en medische Qigong (vakbekwaamheid) ,waardoor het wezenlijk anders is dan de westerse gangbare methoden.

Hoe werkt het ?

De Chinese orgaanmasage werkt met Qi / Chi, de 'levensenergie', die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, door de bloedvaten ,het lymfe- en zenuwstelsel ; maar feitelijk  in iedere cel aanwezig is ! We hebben als verwerkingsplaats de ingewanden en als opslagplaats de organen ...
Spanningen, zorgen, stress (dagelijks - weeklijks  - maandelijks - jaarlijks ... )stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen in het normal verloop zorgen voor ophopingen en zetten zich met de tijd vast in de diverse regio's en weefsels ... ! Op die manier veroorzaken ze strengen, knopen en mogelijks ook cysten ! Andere voorkomende kwaaltjes :  spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel, slaaploosheid, lichamelijke vervuiling, slechte huidkwaliteit ... onvermogen tot gewichtsverlies...
Ook wanneer organen/ingewanden 'geblokkeerd'  geraken, slaan ze ongezonde energie op die dan doorstroomt naar de andere lichaamsdelen. Dit uit zich dan in nog andere aandoeningen, negatieve emoties en ziektes.
Zo ontstaat een cyclus van stress en negativiteit ... van chronische en moelijker te behandelen aandoeningen.

De Taoïsten wisten al dat iedere emotie een uiting van energie is en dat ze een voorkeur of een bepaalde affiniteit vertonen met een welbepaald orgaan/ingewand (Zang/Fu) . Zo is bijvoorbeeld angst verbonden met nier, woede met de lever, vreugdebeleving  met het hart , zorgen/piekeren met maag/milt, verdriet met de long ... positieve en negatieve emoties, gedachten, gedragspatronen, smaak, kleuren enz. enz. noem maar op . Alles is te catalogeren of onder te plaatsen onder  een bepaalde noemer.
Verder stelden ze vast  dat veel klachten te herleiden waren en verholpen konden worden door zich te ontdoen van de onderliggende emoties, toxines en negativiteit.
Deze kennis leidde tot de ontwikkeling van CNT . Daarenboven spreken ze van de 'Healing Sounds' , een meditatietechniek waarbij ze zich focussen op het  desbetreffende orgaan/ingewand en de onderliggende emotie/gedachte transformeren en uiten in specifieke geluiden/klanken. Dit zou dus iedere avond moeten gebeuren bij het afsluiten van je dag ... !

Waarom horen we tegenwoordig zoveel over ontgiften ?

We vermelden reeds dat voortdurende zorgsituaties, negatieve gedachten en bovenmatige reacties tot fysieke toxines kunnen leiden die ook het immuunsysteem kunnen aantasten ... + onze soms hectische manier van leven ... . Dit leidt allemaal tot ondermijning van onze gezondheid en fungeert met de tijd als voedingbodem voor allerlei aandoeningen... op den duur weet ons lichaam niet meer wat gedaan ('t zelfde voor de eigenaar ...) => kanker.

Wanneer dingen vast komen te zitten -> schimmel, rottingsprocessen -> gassen -> opname via de bloedbaan -> lymfe, klieren, organen, hersenen ...
De lever is het orgaan die het meest te verduren krijgt. Andere uitscheidingorganen omvatten de darmen, de nieren, de longen, de huid ,het lymfesysteem ..
CNT stimuleert deze systemen om optimaal te functioneren en helpt aldus het lichaam tegen negatieve agentia om een goede gezonheid te herwinnen en te behouden.

Wie heeft baat hierbij ?

Iedereen ! Iedereen heeft al eens ervaren hoe Qi blokkeert : een aarzeling, een verkramping, een pijnscheut, een vermoeidheid ...
Zuigelingen ervaren geblokkeerde Qi als krampen. Kinderen als buikpijn of ziekte. Tieners hebben vaak veel toxines en negatieve emoties, hormoonschommelingen, slechte eet- en slaapgewoontes die zich dan weer onder ander manifesteren als huidacne. Iedere volwassene die last heeft van spanningen, zorgen en zich niet kan losmaken van deze negativiteit heeft baat bij CNT.
 

 " Der Tod steckt im Darm "  , zeggen ze in Duitsland. De Chinezen drukken het iets positiever uit, want volgens hen zit het léven in de darmen. Maar in beide uitdrukkingen is de boodschap duidelijk: het darmstelsel is vitaal voor de gezondheid van de mens !  

 

Een cursus orgaanmassage (met mogelijkheid tot verdieping) wordt regelmatig gegeven  
* (op een zaterdag)  bij het CNPV (Centrum voor Nascholing en Posthogeschoolvorming vzw)

Campus St.-Michiels
Koning Albert1-laan 6
8200 Brugge
www.cnpv.be
doelgroep: paramedici

* (op een maandagavond) bij Syntra West - Campus Brugge (www.syntrawest.be)

voor info: ter plaatse of via  website of via  M. Vercruysse

 

Yoga wordt gegeven   * de woensdagavond bij het Onafhankelijk Ziekenfonds te Sint-Michiels Brugge
                                          *  de donderdagavond te Keiem / Diksmuide (+ volle maan meditaties )

 


Meer informatie over complementaire geneeswijzen?

 

Hierna iets minder leuke afbeeldingen, maar toch komt het hier min of meer op neer ...

 

... dit wat orgaangerichtheid betreft, maar qua locatie ook nog terug te vinden in de ingewanden met name dunne en dikke darm ...

 

 

EN zo zou het moeten ...

 

 

Zuiverend,  vitalizerend en vreugdebelevend !

 


 

***

 

 

YES !