Cranio-sacrale Therapie                                   

Naast het reeds gekende ademhalingsritme, neuro-endocrien-hormonaal organisatiesysteem en bloedregulatiemechanische, onstaat het cranio-sacrale ritme via een mechanisme in de hersenen dat de aanmaak van de hersenvloeistof dag en nacht regelt.
Blokkades in organen, weefsels en wervels, of psychische, emotionele oorzaken en stress kunnen het evenwicht in dit ritme verstoren waardoor allerlei pijnen, orgaanklachten, bewegingsproblemen, ontwikkelingsstoringen, ... kunnen ontstaan.
( Wat we de laatste jaren enorm vaak zien is dat het ' ontstekingsmechanisme'  van dit syteem weg valt bij de geboortes via keizersnede ... ; bij een normale geboorte via het geboortekanaal krijgen we de druk op het hoofdje en de fysiologische spildraai van het hoofdje door het geboortekanaal die in feite dit systeem in gang zou moeten steken ... ) .
( Ook leerstoornissen kunnen hierdoor het licht zien, net als gedragsproblemen, hyperactiviteit en huilbuien bij baby's. )

 

CST benadert op een holistische manier, waarbij lichaam-geest, gewrichten-spieren-zenuwstelsel en viscera (organen/ingewanden) in één relatie worden onderzocht en behandelt.

De anatomie en fysiologie vormen de basis van de studie van het craniaal systeem en het fasciaal systeem, in relatie met de pathologie, de lichaamdysfuncties en het somato-emotioneel lijdenvan de mens. De craniosacraaltherapie legt de brug tussen de klassiek medische wereld en de alternatieve-energetische.

Deze therapie richt zich naar alle mensen die hun holistische visie willen uitbreiden en het herenigen van lichaam en geest willen bewerkstelligen in een meer fysiek-energetische-emotionele communicatie.

Fysieke, psycho-emotionele of energetische oorzaken doen blokkades in ons lichaam ontstaan. De informatie hieromtrent ligt opgeslagen in weefselgeheugen . Door terug de communicatie te vergemakkelijken tussen de psyche, de emotie en het lichaam op een specifieke manier , komen we terug in contact met een soort innerlijk bewustzijn die ons duidelijkheid geeft over de betekenis van de blokkades. Craniosacraaltherapie helpt de patiënt 'luisteren' naar z'n lichaam. Een eigen correctiemechanisme  van het lichaam wordt in werking gezet, met als doel: een lichaamsbeleving die opnieuw in harmonie met zichzelf functioneert !

 

Voelen ... Ervaren ... Weten...  

Meer informatie over Cranio Sacrale Osteopatie en andere geneeswijzen